Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z żołądków drobiowych

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądków z kurczaka 500 g
ząbki czosnku 2
groszku z marchewką 1 szk
papryczek czerwonych 5
suszonych pomidorów 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z żołądków drobiowych

500 g żołądków z kurczaka
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1 mała cukinia
1 szk groszku z marchewką ( z puszki )
5 papryczek czerwonych nadziewanych serkiem
60 g suszonych pomidorów z oliwy
1/4 szk sosu tajskiego chili słodko pikantnego
3/4 szk wody
sól do smaku
pieprz do smaku
ostra papryka do smaku
4 - 5 łyżek oleju

Żołądki dokładnie umyć i osuszyć. Cebulę po obraniu pokroić w półplasterki, cukinię na cztery paski a następnie w plastry. Pomidory i papryczki pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić żołądki i podsmażyć, po czym dodać cebulę i cukinię i dalej smażyć do zrumienienia. Gdy te składniki się podsmażą dodać pokrojone pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek i papryczki oraz sos chili, wodę i przyprawy. Dusić pod przykryciem do miękkości żołądków. Na koniec dodać odcedzony groszek z marchewką i zagotować. Podczas duszenia zrobi się z serka kremowy sos, więc nie będzie potrzeby go dodatkowo zagęszczać. Podawać np. z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 11.08.2013 08:04
wyglada wspaniale ,a ja podrobów nielubię
idealme 27.04.2013 11:48
ale pyszne palce lizać!
cukiereczek 27.04.2013 08:48
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak