Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z dorsza z ryżem fenkułem i kalafiorem
* następnie dodać szklankę wina, mieszać i czekać aż ryż wchłonie płyn,
* dodać posiekany ząbek czosnku, sól i pieprz oraz 1 szklankę wody, mieszać,
* poczekać aż ryż wchłonie płyn i dodawać kolejne szklanki wody, przez cały czas mieszając, aż ryz wchłonie płyn
* kalafior podzielić na różyczki, ugotować w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu i ½ szklanki wina, odsączyć,
* rybę pokroić w dużą kostkę, fenkuł w paski,
* na patelni roztopić łyżkę masła, ułożyć w niej rybę, fenkuł i posiekany ząbek czosnku,
* zalać pozostałym winem, dodać sól i pieprz, dusić pod przykryciem na wolnym ogniu 15 min,
* zdjąć z patelni rybę i fenkuł, do pozostałego płynu dodać pokruszony ser i mieszać aż powstanie sos, dodać śmietankę i jeszcze chwilę podgrzewać,
* na talerzach ułożyć na środku ryż, obłożyć kalafiorem, rybą z fenkułem, polać sosem , posypać płatkami migdałów