Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porosołowa pasta z kurczaka

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane mięso z kurczaka 30 dag
marchewka ugotowana 1 sztuka
pietruszka gotowana 1 sztuka
seler korzeniowy gotowany 1 kawałek
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Porosołowa pasta z kurczaka

Kroki postępowania

1
Mięso jak i warzywa gotowane u mnie to pozostałość po wcześniejszym rosole.
Mięso obrać z kości i razem z pokrojonymi w mniejsze kawałki warzywami przełożyć do miski
Krok 1 - Porosołowa pasta z kurczaka foto
2
na patelni zrumienić na oleju cebulę pokrojoną w ćwiartki i dodać do mięsa,
Krok 2 - Porosołowa pasta z kurczaka foto
3
całość zmiksować na gładką pastę do pasty dodać drobno posiekany czosnek oraz szczyptę suszonego tymianku, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem
Krok 3 - Porosołowa pasta z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 29.01.2015 11:23
i ja podobnie wykorzystuję mięso z zupy :)
gosia56 29.01.2015 09:46
też robię taką pastę;)
barbara11561 28.01.2015 22:36
świetne domowe smarowidełko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak