Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

poncz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbata 3torebki
mięta liście 6szt
cytrynka 8plasterków
cukier 8łyżek
woda 1,5szklanki (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: poncz

W dzbanku zaparzamy herbate 3sztuk i listki miety, zalewamy jedną szklanką wrzątku i słodzimy. Jak się zaparzy dodajemy reszte zimnej wody i dodajemy cytrynę ( można jeszcze dodać plasterki pomarańczy 7sztuk ale ja osobiście robie bez pomarańczy). Przelewamy do szklanek i jak chcemy możemy jeszcze dodać kostki lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 19.06.2013 15:45
jeśli ma być naponczowane ciasto to powinnien byc zimny
Silver Teaspoon 11.01.2013 12:35
orzeźwiający

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak