Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy gulasz parówkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 40 dag
keczup pikantny 8 łyżek
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżki
woda letnia 1/2 szklanki
cebula 1
Cebula suszona Prymat 1 opakowanie
przecier pomidorowy 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy gulasz parówkowy

Do rondelka wlewam wodę. Dodaję przecier pomidorowy oraz keczup. Cienkie parówki kroję w plasterki i dodaję do reszty. Stawiam na ogień i zagotowuję. Wrzucam również papryki pokrojone w paski. Cebulę kroję w kostkę i podsmażam. Zarumienioną wraz z cebulą suszoną również dodaje do gulaszu. Doprawiam solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Gotuję na małym ogniu, aż papryka będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak