Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
biodrówka 1/2 kg
mąka 4-5 łyżek
koncentrat pomidorowy 2 słoiczki
sól do smaku
pieprz w kulkach 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki
rama 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa.

Kroki postępowania

1
Nastawiamy garnek z wodą. Ok 3-4 litry. Solimy 2 łyżeczkami, dodajemy pieprz, ziele angielskie i listek laurowy. Wrzucamy umytą biodrówkę oraz obrane i umyte warzywa. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy lekko ogień i zostawiamy aż mięso zmięknie.
Krok 1 - Pomidorowa. foto
2
W osobnym garnuszku rozpuszczamy jedną łyżkę ramy, dodajemy do tego koncentrat pomidorowy i przesmażamy.
Gdy wywar jest gotowy wyjmujemy zbędne rzeczy typu seler, por, liść laurowy i wkładamy koncentrat przesmażony. Wszystko mieszamy.
Krok 2 - Pomidorowa. foto
3
Aby zagęścić zupę, dodamy do niej mąki.
W shakerze mieszamy 5 łyżek mąki z 2 szklankami wody. Mieszamy do połączenia składników.
Krok 3 - Pomidorowa. foto
4
Gdy mąka z wodą jest już wymieszana, wkładamy ją do wrzącej zupy i energicznie mieszamy. Czekamy aż zupa się znowu zagotuje i możemy ją wyłączyć.
Zupę najlepiej podać z odrobiną śmietany kwaśnej.

Smacznego!
Krok 4 - Pomidorowa. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 20.07.2013 19:27
gar najlepszej zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak