Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa - łatwa i smaczna

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło lub margaryna 100 g
cukier drobny 110 g
gorąca woda 2-3 łyżki
kakao 3 pełne łyżki
aromat opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa - łatwa i smaczna

W niewielkim garnku rozpuścić masło wysokotłuszczowe (82%) lub margarynę.
Do płynnego wlać gorącą wodę i wsypać cukier - dokładnie wymieszać.
Na koniec wsypać kakao i wymieszać do połączenia i ujednolicenia polewy.
Gorącą płynną polewą dekorować wypieki i desery.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 06.11.2015 19:08
Pyszna polewa do ciasta :) Robię taką samą, tylko, że zawsze na maśle :)
gabrysia123 06.11.2015 13:34
Dobra polewa. Ja mieszam kakao z cukrem i taką mieszankę wsypuję do rozpuszczonego masła, łatwiej się wszystko łączy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak