Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polęndwica wieprzowa w cieście francuskim z szałwia i cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
cebula 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 gram
ciasto francuskie
jajko 1
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polęndwica wieprzowa w cieście francuskim z szałwia i cebulą

Podsmażamy cebule, szałwie i tymianek na maśle aż wszystko będzie miękkie, zestawiamy z ognia do ostygnięcia i dodajemy bułkę tartą (powoli) aż zrobi się z tego pasta. Rozkładamy ciasto francuskie i smarujemy na to ciasto pastę. Polędwice obsmażamy czekamy aż ostygnie i kładziemy na ciasto i farsz. Wszystko zawijamy, smarujemy jajkiem aż będzie żółciutkie i błyszczące, odstawiamy do piekarnika na około 15/20minut. 180 °C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak