Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe z białym pieprzem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 500 gram
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
olej do smażenia
jabłko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe z białym pieprzem

Polędwiczki kroimy na plastry 1,5-2cm i dociskając ręką rozpłaszczamy mięso. Musztardę, sól i pieprz mieszamy. Polędwiczki dokładnie pokrywamy marynatą i wstawiamy pod przykryciem, do lodówki na min. 1 godz.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Z jabłek usuwamy gniazda nasienne i kroimy je na ósemki. Na oddzielnej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na rumiano jabłka, delikatnie oprószając je białym pieprzem.

Mięso układamy na półmisku, na wierz kładziemy usmażone jabłka.

Rozpoczął się sezon na czosnek niedźwiedzi i moje danie posypałam właśnie poszatkowanym czosnkiem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 22.05.2015 12:07
jak z bajki
ben-ka 28.12.2014 13:03
Super danie!!!
irenka 16.06.2014 21:42
pyszne jedzonko
adelajda 08.03.2014 17:47
super podane mięsko
kasienka23 08.03.2014 13:04
pyszne mięsko!
Kejti 08.03.2014 10:36
Fajne mięsko,zrobiłam się głodna :-)
Ania84 08.03.2014 10:34
mmmmniam! lubię takie mięsko!
DorotaZ 08.03.2014 10:02
Pyszny obiadek:)
Jarek123 08.03.2014 09:13
Świetne na pyszny obiadek :)
Lidzia 08.03.2014 08:55
Ładnie wygląda.
Konczi 08.03.2014 08:40
to musi być pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak