Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z mintaja

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Delikatne mięso z mintaja idealnie komponuje się z surówką z młodej kapusty, do tego młode ziemniaki i świeży koperek. Mega ;)

Składniki:

Składniki:

filety z mintaja 800 gramów
jajko 2 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
mąka kukurydziana 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z mintaja

Polędwicę dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem.
Obtaczamy w mące, następnie rozbełtanym jajku i w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym smalcu z dodatkiem oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 09.06.2019 06:33
Trzeba przetestowac z tą mąką kukurydzianą.Nigdy jeszcze jej nie używałem.
Doradca Smaku 10.06.2019 10:22
Tak, mąka kukurydziana dodaje jeszcze więcej chrupkości. Polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak