Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z indyka

5.0
(157)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej rzepakowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 szczypty
czosnek 1 ząbek
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
indyk 1 polędwica

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z indyka

Wymieszać oliwę, paprykę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i musztardę.
Mięso umyć osuszyć na kuchennym ręczniku, natrzeć marynatą.
Zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na 2 godziny.
Piec w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni około 20 minut, w przykrytym naczyniu, odkryć
naczynie dopiekać 10 minut.
Podawać na ciepło albo na zimno z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dott 19.02.2023 18:11
Pyszne, soczyste mięso. Piekę w rękawie. Później na 10 minut rozcinam. Świetny przepis.
Alex_M 12.03.2014 10:29
pyszne mięsko :)
migotka28 10.03.2014 22:22
smaczniutkie mięsko
Katarzyna59 10.03.2014 09:34
bardzo smaczna
Lidzia 08.03.2014 07:11
Bardzo dobre.
Iwusia 07.03.2014 22:44
wspaniałe mięsko
Renata9 07.03.2014 22:31
smaczna polędwica
Róża1 07.03.2014 22:07
świetne mięsko !!!!!
Mniam 07.03.2014 21:41
Pyszne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak