Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia z warzywami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

podudzia z kurczaka 1 kg
ziemniaki 700 g
marchewki 3 szt
cebula czerwona 1 szt
oliwa 3 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

MARYNATA

oliwa 4 łyżki
miód prawdziwy 1 łyżka
sos worcestershire 1 łyżka
ząbki czosnku 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1/2 szt
Kurkuma mielona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia z warzywami

Kroki postępowania

1
Przygotować marynatę przeciskając czosnek przez praskę i łącząc z pozostałymi składnikami.
Krok 1 - Podudzia z warzywami foto
2
Udka natrzeć przygotowaną marynatą i odstawić do lodówki.
Krok 2 - Podudzia z warzywami foto
3
Ziemniaki pokroić na drobne kawałki, marchewkę na talarki, a cebulę w plasterki. Umieścić w naczyniu do zapiekania.
Krok 3 - Podudzia z warzywami foto
4
Warzywa polać oliwą, oprószyć solą i rozmarynem. Na wierzchu ułożyć udka.
Krok 4 - Podudzia z warzywami foto
5
Przykryć pokrywą lub folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez 1,5 godziny. 20-30min przed końcem zdjąć folię. Smacznego!
Krok 5 - Podudzia z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 18.01.2015 17:02
wygląda bardzo apetycznie :)
Ewelina1991 18.01.2015 09:47
pyszne mięsko
Agnieszka-87-25 18.01.2015 09:17
uwielbiam takie mięsko
Anna133 18.01.2015 08:19
moje smaki, często robię takie obiady wkładam do piekarnika i gotowe
marcia7 18.01.2015 01:51
podudzia to to co najlepsze z kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak