Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podudzia w pietruszce i czosnku...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia kurczaka 4 sztuki
woda 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
olej 1/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
czosnek młody 1 główka
koperek - ile potrzeba
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: podudzia w pietruszce i czosnku...

Kroki postępowania

1
podudzia umyte gotować z 20 minut z przyprawą kucharka, liśćmi laurowymi i zielem angielskim

podudzia wyjąć na talerz do ostudzenia a wywar zostawić na później do jakiejś zupy
Krok 1 - podudzia w pietruszce i czosnku... foto
2
w blenderze zmiksować natkę pietruszki

w misce wymieszać natkę z olejem, bułką tartą, papryką na papkę
Krok 2 - podudzia w pietruszce i czosnku... foto
3
obłożyć z obu stron podudzia

w naczyniu żaroodpornym piec w 200C około 20 minut pod przykryciem

potem dołożyć młody czosnek z 10 minut bez przykrycia
Krok 3 - podudzia w pietruszce i czosnku... foto
4
jest i wywar na zupę i są smaczne podudzia na dobry obiad........SMACZNEGO!!!
Krok 4 - podudzia w pietruszce i czosnku... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.07.2013 15:30
Lubię takie dania :)
marta1221 12.07.2013 13:19
mogą być pyszne z młodymi ziemniaczkami
paulina2157 12.07.2013 12:54
takich jeszcze nie robiłąm muszę wypróbować. Bardzo fajny przepis
Aleksandra/Olcia 12.07.2013 12:09
apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak