Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażane ziemniaczki w plastrach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki kilka szt
sól
koperek
suszona pietruszka
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażane ziemniaczki w plastrach

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i kroimy na grube plastry. Plastry ziemniaczane gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Muszą być miękkie, ale nie mogą się rozpadać.
Krok 1 - Podsmażane ziemniaczki w plastrach foto
2
Ziemniaki po ugotowaniu odcedzamy i odparowujemy. Ziemniaki posypujemy solą, suszoną pietruszką, papryką i ulubionymi ziołami, u mnie prowansalskie.
Krok 2 - Podsmażane ziemniaczki w plastrach foto
3
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej przyprawione ziemniaki. Po nałożeniu na talerze posypujemy drobno posiekanym koperkiem.
Krok 3 - Podsmażane ziemniaczki w plastrach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 10.10.2012 08:18
smaczne!!!;]
jasiek 09.10.2012 22:06
SMACZNY DODATEK

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak