Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podlaska zupa z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
marchewki 2 szt
kostka rosołowa
ziemniaki 6 szt
sól
kurki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Podlaska zupa z kurkami

Marchew i ziemniaki obierz, ziemniaki pokrój w kostkę,a marchew w talarki. Gotuj razem z oczyszczonymi kurkami w mocno osolonej wodzie (lub w wywarze z kostki rosołowej)aż grzybu będą miękkie. Ugotowaną zupę wlej na talerz i dodaj do niej ciepłe lub zimne mleko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak