Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ziemniaczano-porowe na piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
por 4 sztuki
piwo 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 2 sztuki
ząbek czosnku
cebula
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczano-porowe na piwie

mąkę miksuję z jajkami, piwem i odrobiną soli. Ciasto odstawiam na 30 minut. Cienko kroję białe częsci porów, ścieram na tarce ziemniaki, kroję w drobną kostkę cebulę i miażdżę ząbek czosnku. Ziemnaki, pory i cebule przekładam na sitko, posypuję 1/2 łyżeczki soli i po kwadransie warzywną masę łączę ze zmiażdżonym czosnkiem i odrobiną pieprzu, a w końcu z odstawionym ciastem. Na rozgrzanym oleju smażę rumiane placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 15.08.2012 18:52
pycha
sznycel 13.08.2012 19:03
mąż je wcina z apatytem na kolację razem z kwaśną śmietaną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak