Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano-selerowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 600 gram
seler korzeniowy 300 gram
jajko 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki (posiekana)
mąka ziemniaczana 3-4 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-selerowe

Kroki postępowania

1
Ziemniaki oraz selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć nadmiar soku z warzyw.
Krok 1 - Placki ziemniaczano-selerowe foto
2
Dodać jajko oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.
Krok 2 - Placki ziemniaczano-selerowe foto
3
Dodać mąkę, pieprz oraz sól. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy.
Krok 3 - Placki ziemniaczano-selerowe foto
4
Smażyć placki na rozgrzanym oleju z obu stron, aż się zarumienią. Zdjąć na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Smacznego :)
Krok 4 - Placki ziemniaczano-selerowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 14.02.2017 00:49
fajny pomysł
Patrycja33 14.02.2017 00:21
pyyychota!!!
pestka 13.02.2017 18:30
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak