Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z mąką kukurydzianą
1 kg ziemniaków
2 jajka
3 łyżki maki tortowej
mąki kukurydzianej dajemy tyle aby nam zgęstniało
sól morska ziołowa szczypta do smaku
pieprz biały Prymat szczypta do smaku
cebulka drobno pokrojona w kostkę pół cebuli białej
Placki ziemniaczane z mąką kukurydzianą - PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki pobrałam umyłam i starłam na tarce na najmniejszych oczkach . Dodałam rozbełtane jajo sól i pieprz, cebule pokroiłam drobno w kosteczkę dałam tylko połowę jasnej cebulki . Mąkę tortową i kukurydzianą dodałam na samym końcu . Wymieszałam , kładłam na rozgrzany olej smażyłam z obu stron sprawdzając czy środek się dopiekł podawałam na gorąco .