Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kalarepy i listków botwinki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 175 g ( po obraniu )
botwina liście z łodygami 50 g
cebula biała 1/4 średniej
jajko 1 większe
mąka pszenna 1 raczej płaska łyżka
Czosnek staropolski Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz
kiełki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kalarepy i listków botwinki

Kroki postępowania

1
Kalarepę obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki, posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut. Sok który puści odlewamy. Wypłukaną botwinkę lekko siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Krok 1 - Placki z kalarepy i listków botwinki foto
2
Podsmażoną botwinkę dodajemy do odciśniętej kalarepy. Dodajemy resztę składników, mieszamy i przyprawiamy.
Krok 2 - Placki z kalarepy i listków botwinki foto
3
Smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony.
Podajemy z kiełkami
Krok 3 - Placki z kalarepy i listków botwinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 03.07.2017 20:27
Taich to ja jeszcze nie jadłam. Koleżanko, ale masz pomysły. Super.
jagoda5913 01.07.2017 00:28
ciekawe placuszki
Babeczka35 30.06.2017 22:55
Smakowite placuszki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak