Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z jabłkami Marcina Budynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
mleko 100 ml
cukier 20 g
jabłko 1 szt
masło do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z jabłkami Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
Wymieszaj mąkę, mleko i cukier na jednolitą masę. Dodaj starte jabłko i delikatnie wymieszaj. Na rozgrzaną patelnię wylewaj porcje ciasta i usmaż placki na maśle z obu stron na złoty kolor. Gotowe podawaj posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lozken 08.11.2014 10:56
Ja zawsze dodaje jabłka pokrojone w plasterki, muszę spróbować ze startymi. :)
Ela15 03.04.2014 14:17
bardzo fajne placki
08.02.2014 18:06
Albo ja źle odczytuję ten przepis albo nie wiem co... Bo jak zmieszam mąkę z cukrem i mlekiem, to ciasto jest takie suche, wręcz wiórowate. No to dodałam więcej mleka, aż było chociaz trochę płynne. Dało się usmażyć i nawet w smaku ok. Ale czy to takie mają być te placuszki to nie wiem...
Rycerz
Rycerz 04.01.2014 00:55
Ciekawy przepis
nutellla 28.09.2013 12:22
zachęcające danie
caralajna 27.09.2013 21:46
na maślance są smaczniejsze
babeczka007 27.09.2013 17:53
fajny przepis
sylwia_mc 27.09.2013 16:44
bardzo fajne te placuszki
gosia1988 27.09.2013 15:06
rewelacyjne placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak