Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki boczkowo-serowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 10 plastrów
boczek 20 dag
sól prowansalska do smaku
pieprz do smaku
woda gazowana 2 szklanki
mąka 2,5 szklanki
jajko 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: placki boczkowo-serowe

Kroki postępowania

1
łączymy ze sobą mąkę, jajko, wodę- mieszamy.
Krok 1 - placki boczkowo-serowe foto
2
Boczek kroimy w mniejsza kostkę, ser także kroimy w kostkę, MIeszamy w cieście
Krok 2 - placki boczkowo-serowe foto
3
Dodajemy do smaku przyprawy. Mieszamy. Łyżką wykładamy placuszki na patelnię i smażymy na małym ogniu, z małą ilością tłuszczu z 2 stron.
Krok 3 - placki boczkowo-serowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 17.03.2013 14:12
świetny smak
Kasia21 17.03.2013 14:10
na pewno są pyszne
Boska_Agatka 17.03.2013 14:09
mniam palce lizać
dianix 17.03.2013 13:52
z boczkiem super, a sądzę ze jeszcze lepsze by bły Bogumiło jakby podsmażyć boczek:)
Bogumiła
Bogumiła 17.03.2013 13:50
super pomysł!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak