Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek po węgiersku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
cebula biała 2 sztuki
ziemniaki 1 kilogram
śmietana 18 proc 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: placek po węgiersku

karkówkę kroimy ja na gulasz, oprószamy mąką i podsmażamy. Do podsmażonej karkówki dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i paprykę w cienkie paski. Dolewamy wody, doprawiamy solą i pieprzem. dusimy aż mięso będzie miękkie.

Ziemniaki tarkujemy jak do placków ziemniaczanych ,dodajemy jajko, trochę mąki, doprawiamy solą i pieprzem.Smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu duże na całą patelnię placki z obu stron na rumiano.

Na usmażone placki kładziemy porcję mięsa z cebulą i pieczarkami. Składamy placek na pół i polewamy śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 12.06.2013 10:45
ja też uwielbiam takie dania:-)
Ada-Gaba 13.11.2012 06:48
uwielbiam
Rafał10 19.10.2012 18:29
uwielbiam takie dania :) aż mi ślinka cieknie :)
Lemon 19.10.2012 14:11
uwielbiam
Aleksandraa 18.10.2012 21:22
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak