Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzowe ślimaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
szynka konserwowa 4 plastry
żółty ser starty 20 dag
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzowe ślimaczki

Koncentrat pomidorowy wyłożyć do miseczki. Dodać zmiażdżony przez praskę czosnek i oliwę. Wymieszać.
Ciasto francuskie rozłożyć. Posmarować przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym. Na sosie poukładać plastry szynki.
Na całości rozsypać starty żółty ser.
Zwinąć w roladę.
Pokroić na plastry ok 2 cm.
Ułożyć na blaszce farszem do góry. Piec 20 min w temp 160 - 180 st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 25.09.2014 00:18
pyszne jedzonko ;)
ice cubes 24.09.2014 22:40
z chęcią by się zjadło :)
IZABELA29 24.09.2014 21:19
fajna przekąska
Aleksandra/Olcia 24.09.2014 19:50
szybko i pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak