Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizzerki bawarskie

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa krakowska
ogórki konserwowe
cebula biała
śmietana 18-procentowa 2 łyżki
musztarda bawarska 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
ser gouda
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pizzerki bawarskie

Ciasto można zrobić np. z tego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/297688/pizza-pieczarkowa-z-dodatkami.html

SOS: śmietanę, obydwie musztardy mieszany i doprawiamy solą.

Wyrośnięte ciasto dzielimy na mniejsze kawałki, wałkujemy.

Na ciasto dodajemy sos, następnie składniki: salami, kiełbasę, ogórki konserwowe oraz cebulą. Całość sypiemy serem (można na sam dół dodać
również mozzarelle)

Całość pieczemy ok. 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 13.01.2014 13:49
aż mi ślinka leci!
margaret 29.10.2013 17:32
ciekawie wyglądają:)
juuusta 29.10.2013 16:06
pyszności :)
Ankha 29.10.2013 15:09
Przyznam, jak dla mnie nietypowe zestawienie, ale próba nie strzelba, schowam ten przepis do szufladki z nadzieją na szybkie wypróbowanie
Megg 29.10.2013 14:20
wyglądają bardzo apetycznie
Kuchenka 29.10.2013 14:17
fajne, ładnie wyglądają
gosia1988 29.10.2013 13:30
smakowicie wyglądają
iwi 29.10.2013 13:23
Pizzerki pierwsza klasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak