Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzer-inki z ciasta francuskiego

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
oliwa 1 łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 0,5 łyżeczki
jajko 1 szt
ser emmentaler 20 dag
woda 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzer-inki z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Koncentrat pomidorowy połączyć z oliwą, bazylią i pierzem. Zamieszać do połączenia się składników.
Ser zetrzeć na grubych oczkach. Ciasto francuskie wysmarować pasta pomidorową i posypać serem.
Krok 1 - Pizzer-inki z ciasta francuskiego foto
2
Zwinąć w rulon i delikatnie pokroić na plastry o grubości ok 2 cm.
Krok 2 - Pizzer-inki z ciasta francuskiego foto
3
Jajko rozbić w szklance i połączyć je z łyżeczką wody. Posmarować każdy kawałek ciasta dokładnie jajkiem. Nastawić piekarnik na 220 stopni C i piec ok 15 min do uzyskania złotego koloru.

Pizzerin-ki ostudzić i od razu podawać.
Smakują najlepiej pierwszego dnia.

Smacznego.
Krok 3 - Pizzer-inki z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anusq18
anusq18 05.01.2014 19:04
Smaczne są
okrysia 10.11.2013 12:12
SMACZNE TO!
Cranberry 04.11.2013 14:40
fajna sprawa
mic 04.11.2013 14:23
sa super do piwa, czesto je robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak