Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z porem i papryczkami chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chili 3
por
pieczarki 20 dag
papryka czerwona
sos pomidorowy
salami
mozzarella kulka
cheddar 15 dag
Ciasto:

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z porem i papryczkami chili

Ciasto:
ok. pół szklanki oliwy z oliwek,
3 dag drożdży,
szczypta cukru,
50 dag mąki,
szklanka wody letniej,
łyżeczka soli,
2 łyżki kefiru

Mąkę przesiać z solą.Połowę wody wymieszać z drożdżami i cukrem,odstawić na 5 min. Wlać drożdże do mąki i powoli dodawać olej,resztę wody i kefir(do uzyskania odpowiedniej masy).Wyrabiać,przykryć i zostawić na 2 godz. Następnie formować placek, nakłuć widelcem, posmarować sosem pomidorowym (np. z pomidorów z puszki, koncentratu pomidorowego lub sparzonych pomidorów z bazylią i czosnkiem).
Układać plastry salami, mozzarelli osączonej z zalewy. Posypać połową sera. Następnie pieczarki, kawałki papryki, pora i posiekane w drobną kosteczkę papryczki chili. Posypać resztą sera i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na środkową półkę. Uważać, by nie przypalić spodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 06.01.2013 14:20
wygląda przepysznie!
Patrycja25 02.01.2013 11:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak