Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z kukurydzą i selerem naciowym na dyniowo-lubczykowym cieście
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i odparowujemy z odrobiną soli.
Mąkę, sól i lubczyk razem mieszamy, po czym dodajemy podrośnięte drożdże i zagniatamy dodając pod koniec olej. Gdy ciasto będzie dobrze zagniecione dodajemy puree z dyni i ponownie zagniatamy, ale niezbyt dokładnie, aby utworzyła się mozaika.
Ciasto dzielimy na 4 lub 6 części w zależności od tego jak grube ciasto lubicie.
Rozkładamy je na blaszkach o średnicy 21 cm wysmarowanych olejem.
Blaty ciasta nakłuwamy widelcem i smarujemy sosem jalapeno. Obsypujemy lekko serem, następnie wykładamy pieczarki, kukurydzę obraną z kolby i seler naciowy pokrojony w talarki. Całość posypujemy resztą sera.
Pieczemy 10-15 minut w 200 stopniach.