Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwna przekąska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szynka parmeńska 100 gram
serek śmietankowy 150 gram
jajko 1 szt
słonecznik łuskany kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Piwna przekąska

Ciasto francuskie rozwinąć, na połowie rozsmarować serek, następnie ułożyć plastry szynki. Przykryć drugą połową ciasta, podzielić na sześć prostokątnych pasków, docinąć boki, posmarować roztrzepanym jajkiem. Skręcić formując świderki. Posypać ziarnami słonecznika.
Piec 15-20 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.02.2013 13:31
bardzo smaczne
monisia1977 31.01.2013 06:49
dobre
Ola1984 30.01.2013 20:04
szybko i smacznie :)
Katarzyna54 30.01.2013 20:00
mniam
ewka1978 30.01.2013 19:45
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak