Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pirogi myśliwskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
jajko 2-3
sól 1 łyżeczka
woda 1/2 szkl.
cebula 1-2 sztuki
czosnek 2-3 ząbki
Majeranek suszony Prymat
kiełbasa z dzika 70 dag
grzyby suszone 5-6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: pirogi myśliwskie

zagnieść ciasto z mąki, jajek, wody i soli i cienko rozwałkować wyciąć krążki.
farsz: namoczone grzyby pokroić w kostkę wraz z cebulką i gotować w niewielkiej ilości wody. odsączyć i dodać do posiekanej kiełbasy z dzika (można ją przepuścić przez maszynkę).Masę doprawić do smaku solą, przyprawami, roztartym czosnkiem, jeśli konsystencja jest bardzo sypka możemy dolać trochę wody z grzybków i cebulki które gotowaliśmy wczesniej. Na każdy krążek położyć farsz i bardzo dokładnie zlepić brzegi pierogów. Gotować partiami w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.10.2015 23:28
Zawsze dobre.
pawlito 03.01.2014 07:23
same pyszności
Laila2786 24.02.2013 14:48
przepyszne
malaczarna23 23.02.2013 12:02
pycha
msmors 23.02.2013 11:29
smaczne
Sylwia26 23.02.2013 11:15
apetycznie wyglądają
mitek111 23.02.2013 11:07
swietny pomysł, muszę go wypróbować
Pyszota 23.02.2013 10:32
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak