Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywaru rybnego 700 ml
cebula 1 sztuka
masła 25-30 gram
oliwy z oliwek 2 łyżki
papryczki chili 2 sztuki
czosnku 1 ząbek
ryż basmati 225 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw

Cebulę umyłam,obrałam i pokroiłam w plasterki.Wrzuciłam ją do rondla z rozpuszczonym masłem oraz oliwą.Dodałam posiekany czosnek i zmiażdżone papryczki chili.Wymieszałam.Dosypałam ryż i zalałam wywarem.Gotowałam doprowadzając do wrzenia.Lekko posoliłam.Przykręciłam gaz i dusiłam pod przykryciem ok.10 minut. Podawałam na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak