Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne pęczotto z ciecierzycą i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 30 dag
cebula 1-2 szt
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 szt
ajvar 3-4 łyżki
bulion 600 ml
cieciorka konserwowa 1 puszka
natka pietruszki do posypania
sól i pieprz do smaku
oliwa 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne pęczotto z ciecierzycą i papryką

Paprykę , cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Dodajemy ajvar i kaszę- wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy bulionem.
Przykrywamy i gotujemy wszystko na małym ogniu aż kasza wchłonie cały bulion. Co jakiś czas mieszamy.
Na koniec dodajemy odsączoną ciecierzycę- przyprawiamy wszystko według uznania i posypujemy posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 24.06.2017 11:52
proste i pyszne danie :)
Grazyna0211 17.06.2017 14:33
smaczne danie
ilka01 17.06.2017 08:54
pysznie i zdrowo :)
Renataj 16.06.2017 23:04
Apetyczne danie:)
Ewa Wojtaszko 16.06.2017 22:10
apetycznie :)
Mniam 16.06.2017 20:49
Na pewno by mi smakowało, bo bardzo lubię pęczak :)
Konczi 16.06.2017 15:05
Smaczna propozycja
IZABELA29 16.06.2017 14:28
Ciekawe danie
Justi2401 16.06.2017 14:22
Smacznie i zdrowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak