Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIGWÓWKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 KG
cukier 0,5 KG
wódka 0,5 litra

Porada

Sok bez wódki rewelacyjnie pasuje też do herbaty.

Przepis i sposób przygotowania na: PIGWÓWKA

Owoce pigwy myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do dużego słoika zasypujemy cukrem . Najlepiej przykrywamy gazą i zostawiamy na ok 1 tydz aż puści sok.
Odcedzamy owoce a sok z pigwy mieszamy z wódką i gotowe .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 11.01.2016 08:42
pewnie te sklepowe przy tej do pięt nie dorastają ?
kasia37 09.01.2016 17:42
w tym roku też się o tym przekonałam
Mniam 08.01.2016 11:36
Pigwówka to jedna z najlepszych nalewek. Sok z pigwy też lubię, lepsza niż cytryna :)
kasia37 07.01.2016 22:49
o tak pigwa idealna na pigwówkę
kasia37 07.01.2016 22:48
o to muszę zerknąć :) to jest prosty przepis a pigwówka pyszna
kasia37 07.01.2016 22:48
polecam szczerze :)
W poszukiwaniu inspiracji 07.01.2016 16:10
Będzie trzeba pomyśleć niebawem o zrobieniu takich pyszności :)
Ifa 07.01.2016 13:07
Pychaaa! Bardzo lubię pigwówkę, choć robię troszkę inaczej :-)
mysza75 07.01.2016 12:27
jaka pyszna mniam
Ola1984 07.01.2016 10:03
Świetny trunek.
Barbara13 07.01.2016 00:24
jeszcze nigdy nie robiłam...chyba pora to zmienić bo jest pyszna
kasia37 06.01.2016 22:08
no jeszcze troszkę zostało ;)
msmariusz 06.01.2016 22:02
zgłaszam się po buteleczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak