Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej

4.0
(26)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
miód 30 gramów
musztarda 10 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 szczypty
Oregano suszone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej

Kroki postępowania

1
Musztardę wymieszać z miodem. Doprawić solą i pieprzem czarnym.
Krok 1 - Piersi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej foto
2

Każdą z piersi przekroić na pół, oprószyć pieprzem ziołowym. Powstałą marynatą z musztardy i miodu, natrzeć każdą z piersi. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i odstawić na około 30-40 minut. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 60-70 minut.

Krok 2 - Piersi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej foto
3

Po około 40 minutach można zdjąć pokrywę naczynia i polać piersi sosem, w którym się pieką i oprószyć oregano. Piec dalej bez pokrywki w celu zarumienienia mięsa.

Krok 3 - Piersi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej foto
4

Po upływie czasu podawać do obiadu. Dobrze smakuje podane np. z sałatką z cukinii
www.doradcasmaku.pl/przepis/245157/salatka-obiadowa-z-cukini.html

Krok 4 - Piersi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 01.09.2012 07:50
apetycznie :) robiłam podobnie :)
babajaga1969 31.08.2012 21:55
takie mięsko jest zdrowe
Mati3 31.08.2012 16:02
pysznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak