Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z serowa pierzyną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
jajko 1 szt
bułta tarta
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z serowa pierzyną

Pierś z kurczaka kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem i odkładamy na parę minut. Następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Pod koniec kładziemy na wierzch ser żółty i czekamy aż się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mauritius 03.10.2013 18:21
Muszę wypróbować :) wygląda apetycznie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak