Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z marchewką pod majonezową pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 porcje piersi z kurczaka
4 marchewki
majonez
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z marchewką pod majonezową pierzynką

Piersi rozbić jak na schabowe. Przyprawić ulubionymi przyprawami. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach i poddusić na półmiękko a 2 łyżkach masła. Na surowe mięso nałożyć warstwę marchewki tak żeby przykryć mięso. Posmarować majonezem. Piec ok. 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.04.2013 12:00
takie jedzonko to moje smaki
kriko 20.03.2013 18:06
marchew super połaczenie
Krzysztof15 20.03.2013 18:02
super pomysł
Aleksandra/Olcia 20.03.2013 17:57
fajny pomysl,mniam
magdziorka6 20.03.2013 17:52
rewelacja jadłam dokładnie takie piersi z majonezową pierzynką,naprawde genialne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak