Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w marynacie czosnkowo - musztardowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
musztarda 3-4 łyżki
czosnek 4-5 ząbków
pieprz
sól do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
tymianek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jajko 2 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w marynacie czosnkowo - musztardowej

Piersi z kurczaka opłukać i pokroić na kotlety. Delikatnie rozbić oraz przyprawić przyprawami. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do musztardy, wymieszać. Następnie musztardą z czosnkiem posmarować z obu stron nasze kotlety, delikatnie skropić oliwą lub olejem i pozostawić na 1-2 godziny.
Po tym czasie kotlety panierujemy w mące i w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Smacznego))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 02.10.2014 17:15
interesujące mięsko
Gracer 01.10.2014 23:26
Świetny przepis !
asiczekz 01.10.2014 22:45
Muszę wypróbować
Renataj 01.10.2014 21:12
Czosnkowo-musztardowa marynata - moje smaki:)
Megg 01.10.2014 21:05
Przepyszne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak