Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś nadziana warzywami duszona z pieczarkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki 4 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cebula 1/2 szt
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
sól 2 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 2 szczypty
imbir 2 szczypty
czosnek 2 ząbki
masło klarowane 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś nadziana warzywami duszona z pieczarkami

Pierś nacinamy tak by powstała nam kieszonka ,doprawiamy na wierzchu i w środku podanymi przyprawami .Środek nacieramy musztardą i czosnkiem ,który siekamy drobno i tak zostawiamy na ok 1h .

Paprykę ,cebulę i jedną pieczarkę siekamy na drobną kosteczkę . Taką mieszanką napełniamy nasze kieszonki w filetach ,spinamy wykałaczkami .

Na klarowanym maśle obsmażamy z każdej strony ,pozostałe pieczarki kroimy w ósemki i wrzucamy do mięsa ,naczynie przekładamy do piekarnika ,dobrze jest piec pod przykryciem by mięso było soczyste.
Po ok 30 min mamy gotowe mięso ,podajemy z sałatkami i ziemniakami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 03.05.2014 18:09
Super przepis:)
Alex_M 03.05.2014 11:04
smaczne miesko :)
Patriszja
Patriszja 03.05.2014 10:17
ummm jak dla mnie bomba, będę musiała spróbować przepisu :)
Paolcia 03.05.2014 10:12
bardzo fajnie wygląda :)
Anna133 03.05.2014 10:07
smaczny niedzielny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak