Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w chrupiącym boczku

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
boczek wędzony 8 plastrów
tymianek do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w chrupiącym boczku

Każdą pierś kurczaka należy przekroić wzdłuż na pół, tak by otrzymać 2 kawałki fileta. Natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem świeżym lub suszonym. Każdy kawałek piersi owinąć dwoma plastrami boczku. Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony po około 2-3 minuty. Kurczaka podałam z ryżem z dodatkiem groszku i marchewki. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 14.08.2013 20:19
pomysł super na pewno smaczne
JOANNA16 06.05.2013 07:53
ale pysznie wygląda
Lemon 17.11.2012 22:34
świetne
ewelina/bunia 17.11.2012 20:42
interesujące
adelajda 17.11.2012 20:38
szybkie i na pewno smaczne
kulinarny smak 17.11.2012 20:26
pomysł mi się bardzo podoba, nigdy w takiej wersji nie robiłam piersi
mufinka79 17.11.2012 20:22
Polecam - Dzięki temu prostemu zabiegowi, jakim jest owinięcie mięsa kurczaka plastrami boczku, czyni, że mięso jest soczyste i delikatnie, ma także delikatny posmak boczku, a boczek jest chrupiący. Szybkie, proste i efektowne podanie kurczaka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak