Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś drobiowa z pestkach dyni

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 podwójne
pestki dyni prażone zmielone ok. 120 g
sok z cytryny z 1/3-1/2 cytryny
mielona trawa cytrynowa 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś drobiowa z pestkach dyni

Kroki postępowania

1
Piersi dobrze opłukać, osuszyć, przekroić na pół. Mięso włożyć do dużej miski, skropić sokiem z cytryny, posypać trawą cytrynową, wymieszać.

Krok 1 - Pierś drobiowa z pestkach dyni foto
2
Mięso przykryć , odstawić do lodówki na minimum 2 godziny a najlepiej całą noc.
Pestki dyni zmielić w młynku do kawy, wsypać na deskę i obtaczać z każdej strony zamarynowane mięso.
Krok 2 - Pierś drobiowa z pestkach dyni foto
3
Na grubej patelni rozpuścić tłuszcz, smalec, lub olej kokosowy i smażyć piersi po około 5 minut z każdej strony. Przed podaniem doprawić pieprzem.
Krok 3 - Pierś drobiowa z pestkach dyni foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 28.06.2017 18:58
wow musze sprobować :)
Bożena Matuszczyk 28.06.2017 18:09
Tak przyrządzonej piersi jeszcze nie jadłam .Ciekawa propozycja.;)
olkaaa 28.06.2017 10:46
brzmi smakowicie
w mojej kuchni 28.06.2017 10:23
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak