Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem i jagodami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
woda letnia 1/2 szklanki
mąka 2 szklanki
jagody
ser biały
cukier do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i jagodami

Kroki postępowania

1
Wsypujemy mąkę do miski, zalewamy letnią wodą i dodajemy oleju,jajko i mieszamy wszystkie składniki łyżką, następnie wyjmujemy na stolnicę i lekko zagniatamy, wyrabiamy ciasto do elastycznej postaci. Z ciasta wycinamy szklanką koła.
Krok 1 - Pierogi z serem i jagodami foto
2
Jagody mieszamy delikatnie z serem i odrobiną cukru, aby nie puściły za dużo soku. Na środek każdego koła kładziemy odrobinę farszu serowego.
Krok 2 - Pierogi z serem i jagodami foto
3
Formujemy pieroga za pomocą maszynki.
Krok 3 - Pierogi z serem i jagodami foto
4
Zagotowujemy osoloną wodę i gotujemy pierogi około 3 minut, aż wypłyną na wierzch.
Krok 4 - Pierogi z serem i jagodami foto
5
Pierogi po ugotowaniu wyjmujemy np. na durszlak, aż obciekną z wody. Następnie układamy na tacce lub talerzu. Można podawać z bitą śmietaną albo odsmażane na masełku.
Krok 5 - Pierogi z serem i jagodami foto
6
Smacznego :)
Krok 6 - Pierogi z serem i jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 30.08.2012 19:53
rewelacyjne!
Betka 30.07.2012 11:35
mmmmm na pewno by mi bardzo smakowały!;D
alaaa 26.07.2012 22:06
nie próbowała jeszcze smażyć ,ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak