Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
woda gorąca 250 ml
sól do smaku
jajko 1 sztuka

Nadzienie

ser biały 500 gram
cukier puder 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

Mąkę przesiać do miski dodać , jajko, sól i wodę. Zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto robiąc z szklanki kółeczka. Ser biały rozetrzeć widelcem i dodać cukier do smaku. Na krążki nakładać łyżeczką farsz i zlepić pierogi. Ja za pomocą foremki '' serduszka ''. Wycinałam i kładłam farsz, a następnie sklejałam drugim serduszkiem za pomocą palców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 03.10.2016 13:04
najprostsze i najsmaczniejsze
mysza75 03.10.2016 12:22
pyszne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak