Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pokrzywowym serem
Kroki postępowania
Ser przekładamy do miski. Dokładamy do niego przestudzoną pokrzywę. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe.
mąka | 2 szklanki |
żółtko jajek | 1 sztuka |
woda ciepła | ok 3/4 szklanki |
olej | 1 łyżka |
sól | szczypta |
ser biały | 30 dag |
cebula czerwona | 1 sztuka |
młoda pokrzywa | 2 garście |
olej | |
sól i pieprz | do smaku |
szczypiorek | do posypania |
słonina | do podania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: