Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pieczonym pasztetem.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szklanki
mąka pszenna do podsypywania
woda letnia 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
olej 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pieczonym pasztetem.

Kroki postępowania

1
Z mąki,wody,jajka,oleju i soli ziołowej zagniotłam ciasto.
Krok 1 - Pierogi z pieczonym pasztetem. foto
2
Odrywałam sobie po kawałku ciasta i rozwałkowywałam je wałkiem na powierzchni podsypanej mąką.W rozwałkowanym cieście wycinałam szklanką okrągłe placki.W każdy wycięty placek wkładałam trochę pasztetu,zlepiałam brzegi surowego jeszcze pieroga i robiłam w nim falbankę za pomocą dłuższej strony łyżeczki.
Krok 2 - Pierogi z pieczonym pasztetem. foto
3
Wkładałam ulepione pierogi do gorącej,osolonej wody i gotowałam do momentu,aż nie wypływały na powierzchnię wody.Ugotowane pierogi wyjmowałam łyżką cedzakową.
Pierogów wyszła bardzo duża ilość.Są sycące i smaczne.Bardzo szybko udało się je przygotować,a pasztet jako farsz to bardzo dobry pomysł,wygodnie się nim napełnia,faszeruje pierogi.Jeśli ktoś nie ma pieczonego pasztetu to można użyć takiego z pojemników,z tym,że myślę,że taki pieczony ma mniej konserwantów.
Krok 3 - Pierogi z pieczonym pasztetem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 04.05.2013 08:17
Pierogi pierwsza klasa :)
meg1984 03.05.2013 17:42
smaczne pierogi
Gracer 03.05.2013 17:28
fajny farsz, warte wypróbowania
Konczi 03.05.2013 15:34
takich jeszcze nie jadłam ale ciekawi mnie smak po ugotowaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak