Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i pieczarkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka 2 szkl
sól
woda ciepła 3/4 szkl

farsz

karkówka 500 g ugotowana
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz

dodatkowo

masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i pieczarkami

Do miski wsypujemy mąkę i sól wlewamy odę i wyrabiamy ciasto, wykładamy na stolnicę i wałkujemy placek z którego wykrawamy kółka.
Pieczarki kroimy w kostkę i podduszamy z solą i pieprzem.
Mięso mielimy z cebula, dodajemy pieczarki i doprawiamy farsz do smaku. Na kółka z ciasta nakładamy farsz, zawijamy pierożki. Gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pierogi i podpiekamy z dwóch stron na złot.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 30.08.2014 17:58
Mniam,bardzo lubię pierogi,szczególnie z mięsem.Myślę,że z dodatkiem pieczarek będą równie smaczne :-)
berys18 28.08.2014 12:25
smaczne pierożki
dodi 28.08.2014 09:30
pyszności, mniam
w mojej kuchni 28.08.2014 09:04
najlepsze domowe jedzonko...
Krystyna32 28.08.2014 06:50
apetyczne
asiczekz 27.08.2014 21:41
ja też uwielbiam pierogi, tylko mam lenia żeby je zrobić :)
Janina 27.08.2014 20:12
Smaczne takie pierożki;)
pajbek 27.08.2014 19:35
Takie pierogi to ja lubię :-)
gibli 27.08.2014 17:59
uwielbiam pierogi)
halina17 27.08.2014 17:40
Smaczne pierogi.
Czyki 27.08.2014 17:25
Bardzo pysznie takie pierożki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak