Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kozim serem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

mąka 300 g
gorąca woda 18 ml
masło 1/2 łyżki
sól 1 szczypta
kozi ser (roladka) 300 g

Dodatkowo

masło 3 łyżki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kozim serem

Z sera koziego robimy kulki wielkości orzecha włoskiego.

Do dużej miski wsypujemy mąkę, dolewamy gorącą wodę z masłem, dodajemy szczyptę soli i wyrabiamy ciasto (na początku nożem, żeby się nie poparzyć).

Dokładnie wyrobione ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy kółka, na środek każdego układamy farsz.

Pierogi zlepiamy, gotujemy w osolonym wrzątku przez 2 min, od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.

Podajemy z masełkiem koperkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 01.04.2016 00:17
Dziękujemy :)
R'n'G Kitchen 01.04.2016 00:17
To pierwsze pierogi, które mi nie "wybyły" z ciasta. Ale już jest z masą pierogową jesteśmy na TY ;)
Iwusia 31.03.2016 23:13
uwielbiam pierogi, a Twoje prezentują się wspaniale
mirosława4 31.03.2016 19:45
piękna falbanka :) nie umiem takich zrobić :)
MałaMi89 31.03.2016 17:31
Ciekawa jestem smaku... i dlaczego mi takie falbanki nie wychodzą :P
Benita 31.03.2016 17:02
palce lizać
ice cubes 31.03.2016 12:47
Bardzo lubię pierogi ale niestety nie z kozim serem.
ilka01 31.03.2016 12:23
pychota :)
Konczi 31.03.2016 12:22
wyglądają przepysznie :)
w mojej kuchni 31.03.2016 12:21
kozi ser uwielbiam w każdej wersji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak