Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kaszą , serem, natką i koprem

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 20 dag
ser biał 2,5 kostki
koper 3 łyżki
natka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 2 sztuki
mąka 1/2 kg
olej 1 łyżeczka
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kaszą , serem, natką i koprem

Kroki postępowania

1
Farsz : Kasze gotujemy w osolonej wodzie, potem łaczymy z serem białym dobrze rozgniecionym, dodajemy koper i natkę świeżą posiekaną. Cebulę obraną, drobno pokrojoną, podduszoną dodajemy do farszu. MIeszamy. Doprawiamy do smaku, ja dodatkowo farsz jeszcze trochę ubiłem,zeby był bardziej "ścisły".
Krok 1 - pierogi z kaszą , serem, natką  i koprem foto
2
Wszytskie składniki na ciasto , któe zostały wymienione w przepisie ( woda, olej, sól-1 łyzeczka, mąka) łączmymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Powstałe ciasto dzielimy na cześci i każdą z nich kolejno za pomoca wałka rozwałkowujemy. Za pomoca kubka, szklanki jak kto woli wycinamy kółka,
Krok 2 - pierogi z kaszą , serem, natką  i koprem foto
3
nakładamy farsz.
Krok 3 - pierogi z kaszą , serem, natką  i koprem foto
4
po nałożeniu farszu boki łaczymy, nie powinny byc rozklejone ponieważ podczas gotowania pieróg może się rozwalić
Krok 4 - pierogi z kaszą , serem, natką  i koprem foto
5
gotujemy we wrzącej osolonej wodzie. SMacznego.

Moje zdjęcie nie jest niestety pierogów od razu po ugotowaniu, zbrakło czasu. Dopiero następnego dnia.
Krok 5 - pierogi z kaszą , serem, natką  i koprem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 27.10.2013 00:15
super fajne
Aleksandra/Olcia 26.10.2013 19:45
pychotki mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak