Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 szklanki mąki poznańskiej
1 szklanka gorącej wody
1 łyżka oleju
szczypta soli
2 szklanki jagód
cukier
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Mąkę przesiać do miski, dodać sól, olej i wodę. Wyrabiamy ciasto, powinno być gładkie i sprężyste, w razie potrzeby można dosypać odrobinę mąki. Ciasto odstawiamy na 30 minut, przykrywamy je wcześniej ściereczką. Po tym czasie, rozwałkowujemy ciasto na grubość mniej więcej 2 mm. Szklanką wycinamy kółka z ciasta i nakładamy po pełnej łyżeczce jagód. Zlepiamy dokładnie brzegi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, około 1 minutę od wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy z jogurtem naturalnym i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 11.07.2017 17:19
jedne z naszych ulubionych
Ola1984 10.07.2017 18:20
Super :) Bardzo lubię pierogi z jagodami :)
katarzynka455 10.07.2017 13:34
ja też kocham takie pierożki ale jagódek u nas brak....
SzczyptaChili 10.07.2017 12:57
Mnim , uwielbiam z jagodami i kwaśna śmietaną z cukrem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak