Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi gazdyni z kaszanką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka pszenna 35 dag
żółtko jajek 1 szt.
masło 1 łyżka/stopione
woda letnia ½ szklanki
sól do smaku

Składniki na farsz

kaszanka 2 pętka
cebula biała 2 szt.
sól i pieprz do smaku
Cynamon mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi gazdyni z kaszanką

Wykonanie:
Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na oleju z przyprawami. Następnie połowę usmażonej cebuli połączyć z kaszanką i przysmażyć. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać szklanką kółka i nakładać przygotowany farsz. Dokładnie zlepiać pierogi i ugotować w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu okrasić pozostawioną cebulą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.06.2017 21:00
fajny pomysł
misia123410 02.06.2017 10:38
jakie pyszności
jagoda5913 28.05.2017 00:39
Ciekawe pierogi
pestka 25.05.2017 16:55
pyszny obiad
KORAL 25.05.2017 15:33
super, uwielbiam z kaszanką :)
w mojej kuchni 25.05.2017 12:58
ale dobre jedzonko
Justi2401 25.05.2017 12:00
Smaczne pierożki dla wielbicieli kaszanki :)
IKrakowianka 24.05.2017 23:26
super pierogi!
Wiesława1 24.05.2017 22:07
Super propozycja
wwwiolka 24.05.2017 21:17
Bardzo fajny przepis.
Janina 24.05.2017 20:12
Pyszne, narobiłaś mi smaku;))
ania2610 24.05.2017 18:48
pyszne są takie pierożki :)
IZABELA29 24.05.2017 18:27
Fajnie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak