Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi Cepelinaje

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składnik na farsz

ziemniaki ugotowane 4 szt.
ziemniaki 6 szt
twaróg 25 dag
sól do smaku

Składniki na ciasto

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi Cepelinaje

Sposób przygotowania farszu:
Dwie trzecie ziemniaków zetrzeć, odcisnąć sok, dodać pozostałe ugotowane ziemniaki, ser i sól do smaku.
wykonanie:
Z podanych składników wyrobić ciasto i nie dodawać już wody. Rozwałkować i wykrawać szklanką, rozłożyć nadzienie i formować pierogi. Gotować w osolonej wodzie ok. 15 minut, odcedzić i po chwili przesmażyć na chrupiąco na sklarowanym maśle lub słoninie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 23.07.2014 15:00
takich jeszcze nie jadłam :)
krystyna330 23.07.2014 13:01
pychota!!!!!
Sylwia26 23.07.2014 09:30
ale pyszności
Seba 22.07.2014 23:44
Pyszne pierożki
Wafelek2601 22.07.2014 23:40
Smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak