Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe choinki

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pierniki w kształcie choinki. W takiej formie zachęcą do spróbowania. Ciastka dla małych i dla dużych. Mięciutkie pierniczki to tradycja.

Składniki:

margaryna 25 dag
jajko 4 sztuki
cukier 0.75 szklanki
miód 1 łyżka
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka tortowa 1.5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe choinki

1. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i dokładnie ucieramy. Dodajemy miód i przyprawę do piernika, ucieramy. Dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia, dokładnie ucieramy.

2. Do formy silikonowej nakładamy po porcji ciasta.

3. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Ciastka sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone i studzimy. Ostudzone wyjmujemy z formy. Gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 08.01.2019 08:51
Zgadzam się, mięciutkie pierniczki to tradycja. Pyszny pomysł :)
Bożena Matuszczyk 07.01.2019 11:27
Fajne i na pewno smaczne choineczki.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak